photo_712

Planet-X report – Billabong Pull Jam

Oт 19-ти до 25-ти март в една от най-красивите ни планини Рила и по-конкретно в района на спортна база “Белмекен” се състоя първият по рода си в страната Planet-X Freestyle Camp… или с други думи казано – една седмица каране със стари и нови приятели, партита и различни поводи за раздаване на награди от спонсорите. Специално за целта беше изграден и фън парк, на територията на който се проведоха редица забавни сесии.

Четвъртък (22 март) Billabong Pull Jam
След първите няколко дни от Planet-X Freestyle Camp, дойде ред и на първия организиран ивент – Billabong Pull Session. Сесията, в която се включиха скиори и сноубордисти се проведе на не- малък степ-ъп скок, в близост до новоизградения парк. До тук всичко звучи нормално, но може би това е защото пропуснахме да споменем, че за да наберат достатъчно скорост по почти равната засилка всички, които взеха участие в сесията бяха дърпани с моторни шейни. А това може би беше по-голямото предизвикателство в цялото занятие, добавяйки допълнителен gnar factor! Сесията бързо събра всички присъстващи – тези, които не караха, седнаха да гледат.

Както можете да се досетите при толкова интересен set-up, освен safety триковете просто нямаше как да липсват и всевъзможни експерименти, успешни и неуспешни опити за D-spin по нос при ските, rodeo по глава при сноуборда, inverted трикове с всевъзможен край… Шегата на страна, всички бързо свикнаха със скоростното влизане след мощните шейни. Чисто и стилно приземените трикове хич не липсваха и бяха бурно аплодирани от публиката. За щастие сериозни контузии нямаше.

Разгледайте снимките в галерията.

Следващите няколко дена очаквайте поредица от новини и галерии отразяващи и останалите събития по време на седмицата на Planet X Freetyle Camp.