5

Пампорово приема кръг от елитните серии по сноуборд за 2015

Пампорово Фристайл Опен е част от Световния сноуборд тур за 2015-та и ще сепроведе от 15-ти до 18-ти март в курорта

Събитието вече предизвика интереса на много популярни състезатели и ще доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда. Сред записаните за участие до този момент са шампиона на “Chinese National Open” и “US Grand Prix” Ерик Баушмън (САЩ), третия в про ранкинг листа Монс Ройсланд (Норвегия), едни от любимците на публиката – швейцарецът Майкъл Шерер и Джордан Филипс от Канада.

4

От родна страна най-големи очаквания има към Петър Гьошарков, Марио Беньо и Георги Георгиев при мъжете и разбира се младите състезатели Симеон Митрев, Камен Петров и Константин Славов, които този сезон показват много добри резултати и вече имат спечелени няколко титли на международни участия.

При жените също се очертава оспорвана надпревара, защото на родна земя ще пристигнат няколко състезателки на много високо ниво, сред които са Urska Pribosic (Словения), Malla Partanen (Финландия) и Jenna Blasman (Канада). Събитието е изключително атрактивно и ще бъде най-голямото подобно мероприятие на родна земя провеждало се до този момент. Трасето за състезанието ще бъде позиционирано на ски писта Стената, която се намира в центъра на ски зоната и е едно от най-видимите места в курорта.

2

Трасето ще бъде най-голямото изграждано до този момент в региона и ще включва скокове с големина над 20 метра. Броят на учстниците в категория ще бъде ограничен до 60 човека, които ще бъдат отсяти в зависимост от позицията им в Световния ранг лист. От родна страна уайлд карт за участие имат 7 човека, но ако останат свободни места и максимума от състезатели не бъде изпълнен, останалите места ще бъдат разпределени между още родни представители.

Победителите в състезанието ще си разделят награден фонд от над 15 000 $, както и много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието. Пампорово Фристайл Опен е фестивал, който се провежда за шести пореден път в курорта. Тазгодишното му издание ще продължи общо 5 дни и ще включи в себе си още няколко съпътстващи събития, а кръга от Световния сноуборд тур ще бъде гвоздея в програмата му.

Ето я предварителната* програма за дните:

Pamporovo Freestyle Open Fest

14ти Март | Събота

11:00 – Линия 1 – Барбекю в родопски стил & Jam сесия – фрийстайл ски и сноуборд!

13:30 – Half Pipe състезание – само за сноубордисти от старото поколение (33+)

15:30 – Студенец – flat butter contest
– фрийстайл ски и сноуборд!

15ти Март | Неделя

11:00 – Halfpipe – jam session 
– фрийстайл ски и сноуборд

15:00 – Градско рейл състезание в центъра на курорта – фрийстайл ски и сноуборд

Световен Сноуборд Тур Програма:

15ти Март | Неделя

Ден за пристигане

19:00 – Среща за приветстване и запознаване със състезателите

16ти Март | Понеделник

10:00 – 14:00 – Официална тренировка

17:00 – Презентация на събитието и техническа конференция

17ти Март | Вторник

10:30 – Квалификации

18ти Март | Сряда

10:30 – Финали

22:00 – Парти

19ти Март | Четвъртък

Резервен ден

1