pr2013pfopic3

Pamporovo Freestyle Open 4 стартира днес

Дългоочакваното Pamporovo Freestyle Open е отново тук. От днес стартират официалните тренировки за събитието.

За 4-та поредна година България ще има своето голямо фристайл събитие, но тази година то наистина ще е още по-мащабно. В четири поредни дни ще имаме възможност да наблюдаваме състезания в 3 отделни дисциплини: халф пайп, слоупстайл и биг еър  – за ски и сноуборд, разпределени в категории мъже, жени и деца. Напомняме, че наградният фонд в размер на 10 000 лв. ще огрее най-добрите в дисциплините слоупстайл и биг еър.

Организаторите са подготвили 3-дневна парти програма, която ще включва DJ партита и дневни лайв сешъни с едни от законодателите на БГ хип-хоп сцената. Спенс, световният бийтбокс шампион Skiller, Буч (от Ъпсурт ), Goodslav и нашумялото лошо момче Alex P.

От техническа гледна точка, това, което ще предложи тазгодишното трасе, може да бъде представено само като работа по учебник. Екипът на Fun Park Пампорово, с любезното съдействие на един от най-опитните шейпъри в България – Кирил Гъстев, изгради трасе с денивелация 120 метра и дължина 400 метра. Трасето включва серия от платформи с рейлове и два поредни скока тип “тейбъл топ”, позволяващи 25-метров летеж. Отделно е изградена допълнителна детска линия.

Както знаем добре, Пампорово Фън Парк е локацията на единствения в Източна Европа халф пайп с дължина 100 метра и височина 3,5 метра. С други думи Пампорово отново ще се погрижи да предложи едни от най-добрите условия за фристайл в България. Потвърждение за перфектната работа по трасето изрази и настоящият шампион на Billabong Air & Style – Маркo Грилч, който гостува на Пампорово по покана на Red Bull.

Всички усилия на организаторите от TRS и Пампорово АД и спонсорите от CSIF, Protest и Never Summer Industries са насочени изцяло за реализирането на едно наистина грандиозно събитие, което се явява генерална репетиция за предстоящото догодина четири звездно TTR състезание. Всички желаещи да вземат участие или просто да наблюдават зрелището между 13 и 17 март могат да намерят повече информация на www.funpark.bg както, официалната Facebook страница на Pamporovo FunPark, както естетсвено и при нас на whiteroom.info, в Instagram и Facebook.

Вижте и програмата за събитието: