_DSC0539

Откриване на сезона – Пампорово

Датата е 13 декември, а вътрешно се чувстваме сякаш е 15 септември. И не – не си мислете, че тук ще вмъкнем поредната метеорологична шега, за това колко е прецакано времето, тип “къде е зимата?”. Просто откриването на сезона ни напомня как се чувствахме на първия учебен ден (15 септември) навремето. Нямаш търпение да се видиш с прителчетата си от планината, с които почти не сте се засичали през “лятната ваканция”, да си се похвалите какво ново, и всичкото това е премесено с доза леко притеснение – “как ли ще се чувствам”, “откога не съм карал…”, “колко ли време ще ми трябва да свикна с новите обувки/автомати/дъска”, “дали ще е хубав снега”, ” дали ще се обадят старите болежки от миналия сезон” и т.н.

_DSC0521 _DSC0539  _DSC0544 _DSC0551 _DSC0565 _DSC0581

Всичките тези мисли ми човъркат главата докато шофирам в посока Пампорово и се опитвам да не заспя на волана, след три-часовия сън, който трябваше да е поне шест-часов, ако сърцето ми беше спряло да подскача от вълнение, че утре най-после ще карам. Пристигаме. От там нататък следва добре познатата рутина, която насън да ме бутнеш, ще я изпълня – чорапи, маска, обувки, шапка, в колата, преобуване, лифта и сме на Студенец. Времето е стереотипното и направо изтъркано за Пампорово – чисто синьо небе, без един облак и приятно слънце. Да вземат от курорта да измислят нещо по-оригинално, вече не ни изненадват с това време. Въпреки зимата, която отново започва доста колебливо, от Пампорово за пореден път бяха направили всичко по силите си за да скалъпят положението и да зарадват всички ентусиасти. Без излишни комплименти, тук е момента да вмъкна, че от 3 дена следя камерите из курорта, на които се виждаха стотина човека с лопати, които събраха целия сняг от околията и го натрупаха по пистите, само и само те да отворят. 

Като изключим тези лирични отклонения, всичко останало си беше както си трябва за едно откриване- музика, усмихнати хора, туристи дошли просто да се разходят на хубавото време, карачи дошли да откраднат няколко безплатни пускания, официална церемония по откриването и какво ли още не.

За финал не ни хрумва нищо оригинално затова ще приключим с цените на картите за периода до 19 Декември- целодневно: 39 за възрастни и 25 за деца, а полудневките са по 29 за възрастни и 19 за деца.

_DSC0515
Желаем на Пампорово, а и на всички останали курорти- много снежен и успешен сезон!

P.S. Довечера партито е в бар Пампи!

words & photos : Bobo