thumb_161

Официално откриване на сезон в Чепеларе

Декември месец вече си събува обувките пред вратата, носейки под една ръка нарастващото с всеки ден нетърпение за Големият сняг, а под друга редица празници и поводи за празнуване и консумацията на промишлени количества алкохолни напитки, месни ястия и мезета.

Декември е и месецът през, който зимните курорти у нас са установили, че също така става и за официално откриване на зимния сезон. В китния родопски градец Чепеларе са решили, че датата 13 Декември е удачна за провеждане на именно такова мероприятие. Простият факт, че ще има заря е достатъчен стимул да не пропуснете събитието, открито от Екатерина Дафовска. На разположение на редовия карач тази година ще бъдат 5 писти, реновиран ски влек и два седалкови влека в пълна изправност срещу скромните 20 лева за целодневна карта.

Бърза справка – тук се намира най-дългата писта в страната, а близкото разстояние до Пампорово и Момчиловци осигуряват разнообразие в избора на терен за каране. Ако след горенаписаното все още се колебаете дали да включите Чепеларе в план-графика на свободните уикенди през сезон, на вашето внимание предлагам следният цитат:

"От сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в Чепеларе обмислят идеята да направят на връх Мечи чал два алфпайпа за сноу борд."

nah ain that smfin…

www.all.bg/Regional/Chepelare