thohias

Нови 360 панорама камери

Мечтал ли си някога, да можеше да запечаташ абсолютно всичко около теб, когато си горе?  Ако можеше някак да заснемеш абсолютно всичко около теб наведнъж – хем да се виждаш ти, хем да се хване и целия пейзаж, хем да се види какво виждаш пред себе си, хем да се видят (хайде, като сме тръгнали да мечтаем) и високите вълни, които вдигаш за теб на всеки завой, хем да се хванат и всички маймунджилъци и трикове на приятелите ти около теб… а на всичкото отгоре да можеш и ти да можеш да си покараш, без да мислиш за снимане.

Явно не само ние сме си мечтали за това, защото то вече е реалност. Първото предложение идва от idrone360.tv. Кликни на снимката долу за да гледаш интерактивно 360 панорамно видео на техния сайт. До колкото разбираме, те постигат този ефект, като монтират няколко GoPro камери върху каската ти, след което видеото от всяко едно от тях се преплита в едно.

360
Второто предложение от 360Fly изглежда с доста по-просто изпълнение:

Интересно е да видим, дали този тип интерактивно 360 снимане ще набере скорост, кога “мухата” ще излезе на пазара и каква ще бъде нейната цена.