thumb_2574

Мони Митрев, Пепо Гьошарков и Геш Михайлов – лъвове в Турция

Между 1-ви и 10-ти март, в Ерузрум (Турция) се проведе Световно първенство по сноуборд за юноши. Мони, Пепо и Геш се представиха достойно в слоупстайла и за пореден път демонстрираха, че се задава много силно фрийстайл поколение.

Трасето се състоеше от 5 секции – 3 за пързаляне и 2 скока. И тримата ни участника се представиха отлично на рейл секциите и не допуснаха грешки. Георги Михайлов лепеше перфектни cab 5 to back 7 на скоковете по време на тренировките, но в самото състезание нямаше късмет и два пъти допусна падане, което му отреди 50-то място в крайното класиране. Със своя рън fs 7 to bs5 Пепо Гьошарков имаше уникалния шанс да се класира на финал (топ 18), но не успя да се предпази от грешки в двете спускания и завърши на 33-то място от 51 участника. Единствен 14-годишния Мони Митрев направи перфектно спускане без грешка, залепяйки backflip to bs7 на двата скока и заслужено се класира най-добре от българите – 32ри.

Евала, момчета!

И за финал, все пак да отбележим и доброто представяне на участниците в другите дисциплини – паралелен слалом, гигантски слалом и сноубордкрос. Най-добро класиране постигна Димитър Ганичев в паралелния слалом – той се класира за втория манш и завърши на 29то място от 40 стартирали участници. В гигантския слалом Димитър се класира 36ти.В сноубордкроса малко не достигна на Алекс Иванов да се квалифицира за финалните серии (топ 32) и той остана на 36-то място от 50 участника. И на вас момчета – браво!


Геш, Мони, Тино, Ице и Пепо