Mike_50_50_Pamporovo

Trash League в България. Част 2 – интервю с Майк Чмил

След като разпитахме Марк Гудъл за впечатленията му от гостуването по покана на Stinky Socks в България, ето че дойде ред и на Майк Чмил да ни разкаже малко повече за себе си и Trash League. Освен, че е страшна сила върху дъската си пред обектива, Майк е и човекът зад повечето едити на Тrash League.

Mike_pamporovo_Trash_League_BulgariaМайк по време на посещението му в България миналия сезон. Снимка: Мишо Новаков.

Trash League бележи добро развитие миналия сезон, можеш ли да ни разкажеш малко повече за вас, как ви хрумна идеята, от къде идва името?
Няма кой знае каква история – една камера и седем души, всеки един от които иска да снима и да бъде част от сноуборд филми. Главната ни цел беше да намерим алтернатива на стандартния “онлайн сноуборд филм”. Всяка година има все повече и повече онлайн филми и като цяло нивото на каране е толкова високо, че е много лесно да се изгубиш някъде там в купищата проекти. Това важи в пълна сила, особено тук в Канада. Искахме да се откроим по някакъв начин, като правим нещата по малко по-различен начин.

За какво се борите?
За легализация на марихуаната в страната и за това Блу Маунтън да престане на прецаква нещата. Но истината е че всеки си има своята собствена кауза, а и е просто готино да се събираме и да се забавляваме заедно. Това нещото, което аз лично очаквам с огромно нетърпение всяка година.

Какво те вдъхновява?
Много ме вдъхновяват Ryan Garshell, Cory McNeil, Eli Olson и Colton Morgan. Всичко, което те правят е просто най-якото (смее се). Много ме кефят и редица сноубордисти и скейтъри, но мисля, че за момента си говорим по-скоро за снимане и правене на филми.


Последният едит от Trash League с участието на Майк Чмил, Гордън Бирни, Дени Дукет, Крис Фелнър и Марк Гудъл.

Какви са плановете за Trash League? Има ли някакви проекти за които трябва да се оглеждаме в близкото бъдеще?
Вече можете да гледате нашия проект в три части – Digital Weekend. Следващата зима планът е да направим истински филм, много се надявам това да се случи.

Каква е разликата между това да снимаш Канада и в България?
Беше тотално различно да снимаме тук. Има стотици неща, които мога да напиша. Главната разлика е колко по-малко хората се водят от социалните и корпоративни норми. Предполагам това се дължи на това, колко по-малко развита е България в сравнение със Северна Америка, но със сигурност ни дойде много освежаващо, докато бяхме тук. Беше много интересно да видим полицаите по опашките за лифта на Пампорово, всичките бездомни кучета и къдравите пържени картофи в McDonalds…

Някой ни каза, че обожаваш да пишеш кепшъни. Та, ако имаш 140 символа, как би описал двете седмици тук?
(Смее се) Всъщност мразя да пиша кепшъни. Но… Това са единствените две седмици миналата зима, от които помня всеки ден по отделно и съм сигурен, че това ще остане така за доста време напред. България и хората там са най-яките и нямам търпение да се върна отново.

Mike_50_50_Pamporovo
Майк с 50-50 на Пампорово. Снимка: Мишо Новаков.

Бонус рунд (вашите въпроси от facebook)
Ge RA: Какви са тези луди рисунки, откъде черпиш вдъхновение? 

Няма някаква история зад моите рисунки или картини. Чисто и просто ме влече визуалната и естетическа страна на нещата и ми е интересно какво хваща погледа на хората. някои хора могат да имат много скучни рисунки, но да имат някаква тотално откачена история за тях. Това е ок, но аз предпочитам да правя неща, на които хората просто им е приятно да гледат. Те са вдъхновени от моите любими художници Кален Холомон, Марк Гонзаес, Петра Колинс и други.

Николай Димитров: Защо Шмилионер където и да седнеше, след 5 минути заспиваше?
Още когато бях в начално училище, често ме хващаха да заспивам в час. Това се случваше толкова пъти, че накрая извикаха родителите ми, те ме заведоха на лекар и той ми постави диагноза 2-ра степен нарколепсия. С две думи, това е състояние при което можеш изведнъж да заспиш, без да искаш. Както сам си се убедил, това не винаги е най-удобното нещо, ха-ха.

Мерси на Ge RA и Николай Димитров за въпросите – печелите чорапи Stinky!