марко грилч

Марко Грилч ще замени Войтек Паушвияк, като гост съдя на Red Bull Fragments

На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически стеърс сетъп и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена. Състезанието има два основни етапа – квалификации за всички 40 участници, и финали за 20-те най-добри карачи. Един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS. То е първото по рода си rail jam състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от не кого да е, а от словенеца и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Марко Грилч (Marko Grilc), и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Изток Шуматич (Iztok Sumatic).

marco grilcМарко Грилч in action. Снимка: redbullcontentpool.com

За съжаление, предварително обявеният за гост съдия Войтек Паушвия е със сериозна контузия от последната седмица и няма да може да пътува за България. Травмата е причинена внезапно от непрофесионален скиор, който се блъска с Войтек на пистата и му причинява силни травми, които изискват дълготрайно лечение… Нека му пожелаем успех по пътя към здравето и бързо и леко възстановяване.

На негово място ще застане едно от най-известните имена в света на фристайл сноуборда по цял свят – Марко Грилч (Marko Grilc -Grilo), който ще дойде у нас, за да се присъедини към състава на журито на Red Bull Fragments. Марко е роден е на 7-ми юли 1983, и определя като свой втори талант – сърфа. Житейската му философия е: „Наслаждавай се на вълната, докато все още си на нея“. Щастлив е да се завърне в България за това голямо състезание, което събира елита на местната и европейска сноуборд сцена на Боровец.

Грило вече е посещавал красивата ни родина преди две години заради друго събитие на Red Bull (Under my Wing, 2013) и остава със страхотни впечатления от нивото на карачите тук, както и парковете ни. Само можем да тръпнем с очакване до събота, за да видим какви трикове ще впечатлят световноизвестния сноубордист и как ще журира той, заедно с колегата си и олимпийско жури Изток Суматич, на най-голямото фрийстайл сноуборд събитие на сезона – Red Bull Fragments.

Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с известния про-сноубордист Войтек Паушвияк “Гняздо” (Wojtek Pawlusiak Gniazdo) се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, заедно с екипа на Промо парк Бороспорт, водени от Кирил Гъстев и Лозьо Димитров.

На почетната стълбичка ще се качат 3 райдъра, а победителят ще грабне голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо и скроено от самия него пътуване до Неселванг, Германия, където ще има възможността да разцепи един от най-впечатляващите джибърски проекти на Red Bull – Red Bull The Station! Вторият и третият ще бъдат възнаградени съответно с 500 и 300 евро в брой. Специални награди са подготвени и от съорганизатора Бороспорт и официалния хотел на състезанието – хотел Рила, Боровец, както и от партньорите на Red BullBurton и Animal. Общият награден фонд надвишава 3500 Евро!

Тук можеш да намериш пълната програма и най-важната информация за всички участници.

fragments-poster-fin