sani

Малшанс! Сани завършва пета, но печели сърцата на всички българи

Сани получава контузия (счупена опашка) едва няколко седмици преди да пристигне в Сочи и въпреки това, нейното представяне на трудното бордъркрос трасе беше повече от отлично. А трасето изглеждаше направо страховито – големи кикъри, виражи и почти нито една права отсечка, където райдърките можеха малко да се отпуснат.

Сани завърши втора на четвърт- и полу-финалите и въпреки че нямаше шанс да догони първите две състезателки на големия финал, бронзовият й медал изглеждаше в кърпа вързан, след като тя успяваше да брани третата позиция през по-голямата част от състезанието. На последния скок преди финала, Сани беше засечена от италианката Микела Мойоли, което изкара и двете състезателки извън трасето. Микела беше дисквалифицирана, а Сани, която след падането по късмет се размина с допълнителна контузия, успя да се върне обратно на трасето, за да завърши пета в крайното класиране. Златен медалист стана чехкинята Ева Самкова, а сребърен и бронзов медал получиха съответно канадката Доминик Малтес и французойката Клое Треспьош.

Петото място на Александра Жекова днес е най-доброто класиране на български спортист на Олимпийските игри в Сочи. Но не с това ще запомним този ден, а с факта, че Сани успя да представи страната ни на най-високо ниво, като кара наред с най-добрите в света. Това е изключителен успех за Сани и Виктор Жекови. Със сигурност тя, Виктор, както и сноубордът като цяло, тепърва ще се радват на още по-голям интерес от всички медии в страната. След състезанието тя отново се доказа като добър посланик на нашия спорт, като в интервюто, което даде за националната телевизия, тя остана позитивно настроена към представянето си и нелепата случка на трасето, която й отне медала. С думите си тя за пореден път спечели симпатиите на всички журналисти и зрители на националия ефир.

Ето какво написа Сани във фейсбук:

„Скъпи приятели, бих искала да Ви благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа днес :)!!! Благодарна съм за всички прекрасни неща, с които животът ме е дарил…за трудностите, изпитанията, сладките победи, прекрасното семейство и приятели. Беше много трудно състезание и аз дадох всичко от себе си имайки предвид не отличното физическо състояние, в което се намирах, в следствие на контузията. Да, допусках грешки и има още какво да уча:)…но съм много щастлива, че все пак сме сред най-добрите:)! Благодаря ви!!!”

Поздравления Сани! Ние се гордеем с теб!

Интересно дали ще доживеем да видим и български фристайл представител на Олимпийските…