thumd

Разходка до сноу-парк Бороспорт, Боровец

Миналият уикенд бяхме на Боровец и можем да потвърдим, че въпреки кошмарния сезон, нещата там изглеждат много добре. Прекарахме няколко дни в района на хотел Рила (ски център Ситняково). Курортът кипеше от живот покрай Европейската купа по ски-алпийски дисциплини и приятно впечатление ни направи, че въпреки високите температури и липсата на снеговалежи в страната, пистите (дори и в долната част на курорта където бяхме ние) са отлично заснежени с огромни количества искуствен сняг, а шейпърите от Snow Park Borosport са оформили и полагат големи грижи да поддържат истинско бижу в сравнително малката площ с която разполагат до ски влек Иглика. Паркът е идеaлен както за лежерни сесии за начинаещи, така и за заучаването на нови трикове за по-напреднали. Ето няколко снимки от престоя ни.

Първо, за който още не го е виждал – ето как изглежда Snow Park Borosport в момента.

1Всичко започва с прав рейл.

2

След което имаш избор от две тръби.

3

Серията продължава с един от тези два кикъра с 3 или 5 метрова равна част (и нашият фотограф/оператор/едитър – многоръкият Бобо, който дебне в засада).

4

След което си изправен пред още един избор. Ако искаш да изпробваш трипъл корка, който ти се върти в главата от няколко дни насам – препоръчваме ти да се прекръстиш и да се засилиш с колкото скорост имаш на ляво към BigAirBag-a. Ако пък искаш да изпробваш трик, който знаеш, че няма да завърши с презимяване по врат/корем/лице или комбиниция от гореспоменатите, давай направо напред към големите кикъри (6 и 9m). Ако ти се джибва – продължи на дясно, където те чака линия от 6-метрово PVC…

5

… снежен уолрайд, поредица от две тръби или малък, широк рейнбоу бокс…

6

… и най-накрая прав и широк бокс.

a

e

b1cd

g