photo_1812

Фън Парковете в България – след анкетата

Преди повече от месец пуснахме анкета на тема “В кой фън парк ще прекарате най-много време до края на сезона?”. Днес решихме да я сменим. По две причини: 1. Крaят на сезона наближава. 2. Резултатите от анкетата са красноречиви и е май най-добре да ги оставим така. Близо 1300 души гласуваха по следния начин:

Фън Парк Осогово – 31%
Сноу Парк Бороспорт – 30%
Пампорово Фън Парк – 31%

Равния резултат ни показва, че парковете в България си имат своите фенове. И това е добре.

Една от първата новини, които пуснахме в Whiteroom, бе на 24 ноември 2002 г. и гласеше следното:

“Има добри изгледи слуховете за сноупарк на Витоша най-накрая да станат реалност този сезон. Планът е да се направят няколко скока и куотърпайпа в района на Капакливец…” Може да видите самата новина – ТУК.

Почти десет години по-късно България разполага с три работещи цял сезон парка на добро ниво, нещо което започвайки Whiteroom за нас бе мираж, блян, мечта… А сега се кара в три парка, че и един появил се малко късно – този в Банско. Разбира се, че има трески за дялане, разбира се, че има неща, които трябва да се правят по-добре, разбира се, че ще има и доволни и недоволни. Въпросът е обаче недоволните да са наясно какво имат сега и какво имаше или нямаше само преди няколко години.

На този етап ще се въздържим от оценка за това какво е ОК и какво не е с фън парковете.

Искаме обаче да чуем ВАС. Пишете ни на contact@whiteroom.info с предложения за това, какво бихте искали да се промени в парковете през следващия сезон, как те да станат по-добри и привлекателни за вас, а ние ще се постараем предложенията ви да стигнат до хората, отговорни за тяхното реализиране.

А и още нещо… Viva La Bulgarian Snowboard Scene!