FIS и TTR не се срещат по средата

Миналата седмица TTR са получили отговор от FIS относно предложението им за обща квалификационна система за зимните олимпийски игри през 2014 г. С отправеното предложение TTR целяха да постигнат честна и открита система за квалификация, която да е съобразена с потребностите на райдърите и развитите през последните няколко години ценности на сноуборда, като цяло.

Президентът на TTR, Рето Лам, коментира отговорът от FIS, като отбеляза: “отговорът, който получихме не е съобразен по никакъв начин с проблемите, с които се сблъсква професионалния сноуборд днес. Със своето предложение за обща квалификационна система, TTR демонстрира желанието си да предложи сътрудничество в интерес на бъдещето на фристайл сноуборда. Никога в историята на спорта не сме отваряли толкова широко вратите си за колаборация между TTR и FIS. След отговорът на FIS, нашите надежди за взаимна, обща квалификационна система за Олимпийските игри се изпаряват напълно за близкото бъдеще. Със своята иновативна спортна структура, TTR ще продължава да развива стратегии за да обединява сноуборда на световен мащаб, като винаги базира своите действия на ценностите и взаимната работа с активни фигури от сноуорд обществото.”


Явно, според FIS, подобни моменти не бива да се имат предвид за квалификациите за олимпийските игри. Марк МакМорис с двоен корк каб 1260, The Arcic Challange 2011, Осло. Снимка: Момчи.