arrianne_bykerstinreiger10b

Early Riders Wind Camp

Големите жеги са зад ъгъла, Време е да се замислим за различни начини по които да запълним празнотата, която се отваря в сърцата ни по време на топлото полугодие. Ако някога си искал да се научиш да караш уиндсърф, или ако вече караш, но искаш да задобрееш – слушай внимателно, имаме супер новини за теб. Дочухме, че това лято на о-в Лимнос ще се проведе “Pro Camp” за младежи провеждан от вицешампионката за 2013 от световния тур PWA freestyle windsurf – Arrianne Aukes. Свързахме се с организатора на кемпа, Борис Първанов (който, между другото е и един от главните виновници за Doncho Invitational 2014), за да ни разкаже малко повече…

Макар че не съм тотално фристайл сърфист, а кайтист и бордист с фрирайд ориентация :) ето, пред какво се изправям с настъпването на лятото…

Винаги съм си задавал въпроса (особено след някое нацепено видео, било то ски, борд, сърф или кайт) – “Абе тия как са се научили да карат така?”.

Не знам отговора, но подозирам, че повечето от тях са започнали като много малки. Имали са и шанса да карат на по-добри условия от нашите и да се учат от по-добри райдъри от родите.

Всички виждаме, какво става с родната ни snowboard freestyle сцена – избухна. Веднъж видяли нормални паркове и по-опитни българи, децата ни “откачиха”!

arrianneaukes

Това ме мотивира да създам детския уиндсърф лагер Early Riders Wind Camp именно на остров Лимнос – място със перфектни условия и цялосезонен вятър.

С много труд и помощта на “точния човек” успяхме да докараме това лято, при нас на острова, втората в света на freestyle windsurf-а ARRINNE AUKES – вицешампион на PWA световния тур по Freestylе Windsutf за 2013 и нацепения кайтист Бен Бехолц (про-райдър на Slingshot и Anton boards)!!!!

Изглежда пъзелът се подреди – нужните условия и нужните по-добри райдъри – checked! Сега само чакаме вятъра – не, вятър на Лимнос има цяло лято :)

Early Riders и Pro Camp е уникална възможност за най-добрите български млади сърфисти и кайтисти, да усъвършенствате стила, триковете и скоковете си и да научат нови.

Arrianne-portret4

Ето какво казва Arriane за преподаването и тренировките:

„От малка искам да споделям моята любов към уиндсърфа с приятелите и семейството си. Още тогава открих, че имам увереността и познанията да обучавам. Благодарение на опита натрупан през годините на моето „уиндсърф пътешествие“, у мен се породи и желанието да предавам уменията си не само на хората, които познавам – а на всички без значение от възраст, пол или опит в карането. Вярвам, че всеки трябва да се изправи на сърфа поне веднъж в живота си!

С уиндсърф „клиниките“ (лагерите), които организирам помагам на начинаещите да усвоят правилно основата на сърфа, а напредналите да подобрят и развият уменията си. Вдъхновявам ме да гледам как някой прогресира. Преподаването на уиндсърф е идеална възможност да срещам нови и различни хора навсякъде по света.

Водя уиндсърф „Клиники“(лагери) за всяко ниво на каране. Курсовете са приспособени за особеностите, както на груповото, така и на индивидуалното обучение. Освен в родината си Холандия организирам „клиники“ на много други места по света. Това ми дава шанс да общувам с различни националности.“

Повече за лагера можеш да научиш от фейсбук.