Ден 4:  Слоу-моу дей

Ден 4: Слоу-моу дей

Ден 4 на Pamporovo Freestyle Open. Времето рязко се промени – температурите значително паднаха, дъждът и мокрият сняг се бяха превърнали в стабилен снеговалеж, който правеше на пръв поглед горичките в Пампорово доста примамливи.

Фокусът обаче днес падаше върху сноуборд биг еър събитието, което бе със статут на Държавно първенство. И понеже основно поради климатичните условия през последните няколко дни, се бяхме отдали на по-несериозни занимания, сега ни се иска да споделим нещо сериозно.

Карането днес, особено при мъжете, бе на много високо ниво. Освен хората, от които традиционно очакваме много, като Гумата, Джими, Лозьо, Жоро Черния, тук бяха и такива като Тошо Янев, който от години живее и кара в щатите и Австрия и ни бе доста интересно да го видим и на родна почва, както и гръцкият гост Георгиос Узунис.

Жоро Черния закова фронт 7-ца и подаде сериозна заявка за призовата тройка. Лозьо също изглеждаше надъхан и започна с бексайд 7. В крайна сметка обаче битката за първото място бе между Джими и Гумата. И двамата имаха много солидни рънове, като Гумата приземи супер стилен дабъл бекфлип, а Джими суич бексайд 9-ка. Впечатление направи и Тоше Янев, на който му лепна бексайд 9. Също така биг ъпс за Били Бармауи, който сериозно е вдигнал нивото и в бъдеще очакваме да видим много от него.

Поздравления и за жените – Марина Тодорова, Деана Велкова, скиорката-сноубордистка Теди Дамянова и Сиса Славовова показват, че и в родния женски сноуборд нещата търпят разивтие.

Това, кеото обаче най-много ни впечатли, бяха най-малките. Мони Митрев, който е само на 14 и наскоро стана 32-ри на световното за юноши в Турция, залепи перфектна бексайд 7-ца. Камен Петров също прави огромно впечатление с това колко много прогресира от миналия сезон насам. Неслучайно и Камен, и Симеон са вече част от националния отбор и на тях се възлгата сериозни очаквания. Но не са само те – Иван Иванов, Борислав Стоянов, както и почти всички, които взеха участие в състезанието, направо ни напълниха душата. С такива като тях, българската сноуборд сцена я очаква доста добро бъдеще.

Класиране


Мъже

1. Георги Пелтеков
2. Димитър Чокоев
3. Георги Георгиев

Жени

1. Теди Дамянов
2. Марина Тодорова
3. Деана Велкова

Забележка: Сиса Славовова се нарежда 2-ра при жените в класацията включваща чуждестранни участнички.

Юноши (младша възраст)
1. Симеон Митрев
2. Камен Петров
3. Иван Иванов

Деца
1. Камен Петров

П.П. Междувременно се проведе и ски халф-пайп събитието, на което Ники Малкия бе на много високо ниво и взе първото място.

П.П.П. Още веднъж евала на най-малките!