2

Ден 3. Нещата започват да се нареждат

Както повечето ни дни тук, и днес започна много рано. По-рано от едно типично софийско днес. За всеобща изненада вятърът бе утихнал, дъждът се беше превърнал в сняг, който вече беше спрял да вали. Така изведнъж се озовахме на халфпайпа.

Халфпайпът изглеждаше като бивше гадже – с всяка година изглежда по-добре, отколкото тогава, когато е било с теб. Ето как карачите се спарвиха с трасето:

На първо място завърши Тренер Ице (Ахтаподов), който подкрепян от виковете на целия си отбор от Бороборд, направи супер як рън и заслужено грабна златото или по-точно съответстващата награда на състезанието. На второ място се класира Джими Чокоев. Третото място нестандартно си поделиха цели двама – местната легенда Бобо Кабасанов и отдавна живеещият и каращ извън България, Тоше Янев.

Момичетата също напрвиха впечатление, като Деа, която след дълга контузия се класира втора. На трето място остана Росина Ганчева, а първото място взе легендарната скиорка-сноубордистка Теди Дамянова. Благодарение на нейната изключителна диверсативност, Теди спечели и халф-пайп ските.

Така стигаме и до тях – ските. Въпреки че сме сноуборд медия, ние сме развълнувани и от фрийстайл ските, особено в моментите, в които Ставри a.k.a. Тони Черешаров иска да ни купи срещу 800-те евро, които спечели за първото си място днес. Въпреки че Ники Малкия отиде да тренира за Pamporovo Freestyle Open чак до Сочи, Русия, а също и в Осло, Норвегия, той беше засенчен от Ставри и остана втори, като геройски завърши един от ръновете си на една ска. На трето място завърши човекът зад Snow Park Borosport – Георги Ваташки.

Нежната половина на ските в халфпайпа беше водена от мултифункционалната Теди, последвана от Николета на второ място и едно непознато момиче на трето място. Утре ще се запознаем с нея и дори може да й вземем интервю. Но не ни се карайте, че не я познаваме, все пак опитваме да сме сноуборд медия, което си е достатъчно трудно.

Очаквайте още инфо скоро. Утре ще снимаме видео, отново.