IMG_5590

Borovets Slope Style 2013

Събота 9:30 сутринта. Зъзнейки на Ястребец експрес и виждайки сивите облаци над горната станция, през главите ни преминава неприятната мисъл, че времето може да помрачи днешното състезание. И слава богу – изненада! Само минути по-късно над парка е слънчево, небето се изчиства почти напълно от облаци и условията за провеждането на състезание са идеални.

Пък и атмосферата е приятна – текат тренировките, Боби Сабята подхвърля лафчета по микрофона, част от публиката е насядала по шезлонгите в края на трасето и припичайки се под мартенското слънце коментира ръновете на участниците.

Още по време на тренировките се загатна, че Джими трудно ще бъде спрян по пътя към първото място. Триковете му лепяха, а и той самият се забавляваше доста на трасето, което допълнително направи задачата на конкурентите му доста сложна.

Можем да кажем доста добри думи за младите райдъри – Йордо, Ванката Иванов, Пепи Гьошарков и Монката Митрев, които загатнаха, че фрийстайл сцената ни има сериозно бъдеще и че ако не в момента, то много скоро ще създават доста главоболия на райдъри като Джими.

За съжаление, както се появи хубавото време, така и изчезна веднага след квалификациите. Почти непрогледна мъгла се спусна над Snowpark Borosport, което направи провеждането на състезанието доста трудно. След няколко отлагания се наложи на съдиите да обявят край на състезанието и служебно класиране на база на квалификациите. Ето го и него:

Сноуборд мъже
1-во място Димитър Чокоев
2-ро място Кирил Велков
3-то място Йордан Мирчев

Сноуборд жени
1-во място Сандра Стойчева
2-ро място Мила Димитрова

Сноубодрд юноши
1-во място Иван Иванов

Ски мъже
1-во място Кристиан Големинов
2-ро място Марин Димитров
3-то място Калоян Христов

Ски жени

1-во място Християна Мутафчиева

Искаме да кажем евала на всички, които участваха и се забавляваха. Евала на победителите, но и на останалите, за които класирането не бе толкова важно, колкото просто да изкарат един ден в планината и в частност във фън парка. Евала на организаторите в лицето на Snow Park Borosport, както и на основния спонсор на събитието – Contrabanda.

Ето и малко снимки от събитието. Кликнете върху тях, за да ги видите големи:


Пепи Гьошарков и тренер Ице си играят на гоненица.


Джими Чокоев.


И пак той на правия рейл.


Журито, озадачено размишлява върху проблема с мъглата.


Ето го и човека взел специалната награда на Contrabanda – Гущера.


…и пак той.


Тончо и Керезов от Never Know Films точно снимаха Стьопата за видеото от състезанието.


Джими се точи на наградите.


I място юноши сноуборд – Иван Иванов

I Място ски жени – Христина Мутафчиева


III място ски мъже – Калоян Христов


I място сноуборд жени – Сандра Стойчева


III Място сноуборд мъже – Йордан Мирчев


Кирил Велков, Джими Чокоев и Йордан Мирчев


Специалната награда на Contrabanda отиде при Венци Гущера.


И една обща снимка за чао.