Borovets_hotel_Rila

Боровец открива ски сезона на 13 декември

Боровец открива сезона на 13-ти декември с двойно повече възможности за изкуствено заснежаване. В деня на откриването дневните лифт карти са на половин цена, а нощното каране – безплатно. 

Покриването на пистите в Боровец с изкуствен сняг вече започна и ще може да продължи в следващите седмици, съдейки по благоприятната метеорологична прогноза. Тази зима курортът е подсигурен с двойно повече оръдия за сняг и писти с изкуствено заснежаване, двойно по-мощна снегоутъпкваща техника и повече осветени писти за нощно каране. Любителите на фристайла пък ще се радват на два терейн парка – ПромоПарк Бороспорт на плаца пред хотел “Рила” и Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов”. Следете facebook.com/snowpark.borosport за всичко най-ново около парка и фристайл сноуборда в курорта.

Borovets_hotel_Rila

Официално стартът на ски сезона в Боровец ще бъде даден на 13 декември (събота), когато гостите на курорта ще могат да се възползват от дневни лифт карти на половин цена и безплатно нощно каране, безплатни ски и сноуборд уроци за начинаещи, безплатен детски парк „Борокидс” и детска анимация. Кулинарни дегустации и много музика ще поддържат настроението през целия празничен ден под надслова “Спорт и традиции”, а в по-късните часове най-нетърпеливите зимни фенове ще се насладят на изпълненията на Стунджи и Елица, както и на атрактивното факлено шоу на ски инструкторите на Бороспорт.

Borovets_lift

Непосредствено преди началото на ски сезона хотелиерите в Боровец отчитат положителен ръст на записванията. Запазва се тенденцията на повишен интерес от съседните държави, както и на резервациите от български туристи. Местата за Нова година вече са изчерпани в много от хотелите в курорта, а вече са обявени и специалните оферти за самия зимен сезон. Хотел „Рила” отново предлага пакети с включена лифт карта, които са много изгодни са скиорите и сноубордистите.