torahbright-on-Instagram

8 женски сноуборд инстаграм профила, които трябва да следваш

Честит празник на по-нежната част от човечеството! По случай празника днес, пускаме списък с 8 женски сноуборд инстаграм профила, които трябва да следваш.

JaimieAnderson

Джейми Андерсън
Pодом от Саут Лейк Тахо, Калифорния, Джейни е пето от общо осем деца. Тя започва да кара на девет годишна възраст, още тогава се влюбва в сноуборда и днес, едва на 23-години, тя вече е един от най-успешните фристайл състезатели в историята на спорта. Въпреки това, всичко което виждаме за нея онлайн продължава само и единствено да потвърждава мнението ни, че тя е един от най-земните и позитивни хора на световната сноуборд сцена.

torah_bright

Тора Брайт
Чаровната 27-годишна австралийка е една от най-популярните райдърки, едно от лицата на женския фристайл сноуборд днес. Всички знаем и харесваме Тора. Ето един факт за нея, които може би не знаеше… Тора е последовател на Църква на Исус Христос на светиите от последните дни. Тя споделя: “За мен това чисто и просто е начин на живот – не пия, не пуша, не пия кафе или чай, не правя секс преди за се омъжа. Никога не съм пила или пушила, но излизам да танцувам до късно, след което се качвам в колата и се прибирам вкъщи”. Бонус факт за всички заинтересовани ергени: Тора беше омъжена за американския про сноубордист Джейк Уелш от 2010 до 2013-та година.

kjerstybuaas

Кърсти Буас
Кърсти Буас е родена в крайбрежния норвежки град Трондхайм. С популация от 181 513 души, това е третия най-голям град в Норвегия. Представи си норвежката Варна. Откъде получава вдъхновение да преследва кариера в сноуборда, само тя си знае. Изключително стилна, тя се чувства еднакво у дома си и на слоупстайл трасето и в пайпа. Освен на сега, тя обича да проявява креативноста и си и чрез фотография, заснемането, продуцирането и монтирането на филмчета. Както Джейми Андрсън и Хана Тетър, така и Кирсти е запален йога и се занимава с редица еко и благотворителни дейности.

hannateter

Хана Тетер
Олимпийски шампион в халфпайпа през 2006 (Торино), сребърен медалист през 2010, Хана неведнъж се е доказала, като първокласен сноубордист. Няколко интересни факти за Хана. През 2009-та, един от водещите производител на сладолед Ben & Jerry’s създава нов вкус в нейна чест – Maple Blondie. 2010-та, тя набира още по-голяма популярност, като става бикини модел в американското списание Sports Illustrated. Хана става вегетарианец, след като гледа филма Earthlings. Тя обича да кара сърф, да практикува йога и е основател на собствена благотворителна фондация – Hannah’s Gold.

AlexandraJekova

Александра Жекова
Олимпийски шампион (поне в нашите очи) и любимката на България. Сани беше най-голямата надежда на България за медал от Игрите във Ванкувър, където за съжаление пада и разтяга мускул, с което приключва участието си на Олимпиадата. На игрите в Сочи достига финалите на бордъркрос – кара изключително добре и за миг накара България да повярва, че ще си тръгне от Русия с медал… до момента, в който италианката Микела Мойоли и препречва пътя на метри от финалната права и двете състезателки изкачат извън трасето.

stanimira_karadocheva

Станимира Карадочева
Човекът зад първата, изцяло женска формация за екстремни спортове в България - Wildberries. Замесените в проекта приемат като лична мисия да вдъхновяват “градските” момичета да опитат нещо ново и да открият, че могат да се забавляват и развиват в различните спортове, не по-малко от момчетата.

basastevulova

Баша Стевулова
Родом от Братислава, Словакия, г-ца Стевулова е един от най-колоритните представители на изцяло женското снимачно крю Lipstick Productions.

vera janssen

Вера Янсен
Представител на Mahfia, Вера е единственият  фрирайдър в списъка ни. Определено има какво да покаже в инстаграм профила си.